Suolahden Vapaaseurakunta

Tahdomme elää lähellä Jumalaa ja lähellä ihmistä

Valo voittaa pimeyden!

Tätä kirjoittaessani elämme Suomen 98:tta itsenäisyyspäivää. Vuodenaika on sitä kaikkein pimeintä.

Vielä pimeämmäksi sen tekee lumeton maa ja pilvinen taivas. On myös olemassa toisenlaista pimeyttä. Sellaista, joka saa aikaan pelon ilmapiiriä. Ei tarvitse tässä lähteä erittelemään niitä asioita, jotka tuota pelkoa aiheuttaa. Kaiken kaikkiaan elämme epävarmuuden aikoja. Raamatussa on kohta, jossa sanotaan "mikä tätä maanpiiriä kohtaa?"(Luuk.21:26). Kysymys on ihmisten huulilla nyt näinä päivinä.lippu390


Pimeyttä vastaan taistellaan monin keinoin. Yksi tapa on laittaa paljon valoja ympärilleen. Se tuo hieman lohtua ja lämpöä pimeään ympäristöön. Se on hyvä keino ja se osoittaa käytännössä sen, että valo voittaa pimeyden......mutta millä sitä pelon pimeyttä vastaan taistelisi? Olemme ihmisinä tällaisen maailmanlaajuisen epävarmuuden edessä hyvin avuttomina. Ei meiltä löydy aseita taistella näin laajaa pimeyttä vastaan. Ei meidän tarvitsekaan. Voimme turvautua häneen, joka on voittanut kaiken pimeyden vallan. Jeesus Kristus on todellinen valo pimeydessä. Hän kutsuu kaikkia luokseen ja tarjoaa pelastusta tästä pimeästä maailmasta ja vielä pimeämmästä, joka on tulossa.

Tämä lohdun sanoma on se, joka on seurakunnissa tai ainakin pitäisi olla. Seurakunta on se valo, joka loistaa täällä pimeässä maailmassa sillä se loistaa Kristuksen valoa. Jumala on sen näin suunnitellut ja kutsuu ihmisiä luokseen seurakunnan kautta. Mikä sen parempi paikka, kuin seurakunta tällaisena pimeänä aikana? Ei tarvitse olla yksin ja siellä saa yhdessä lohduttautua Jumalan ikuisen sanan ääressä. Älä jää pimeään, tule valoon!

Jarmo