Suolahden Vapaaseurakunta

Tahdomme elää lähellä Jumalaa ja lähellä ihmistä

Hyvää alkanutta vuotta 2017!

Näin Uuden vuoden alussa mietimme edellistä vuotta ja toivomme tulevasta parempaa. Sanomattakin on selvää, että maailma, jossa elämme on sekasortoinen.

Yleistä ilmapiiriä voisi kuvata sanalla jännittynyt. Me odotamme, missä tapahtuu seuraavaksi jokin katastrofi? Varsinkin se, joka laittaa toivonsa ihmisen luomaan yhteiskuntaan ja ihmisviisauden luomaan tieteen selittämään maailmankuvaan, joutuu pohtimaan: ”eikö ihminen selvitäkään kaikkea olemassaoloon liittyviä haasteita?”

Ihminen, joka uskoo Jumalaan ja hänen anteeksiantamukseen Jeesuksen sovitustyön kautta, saa laittaa toivonsa tulevaan, joka on Jumalan käsissä. Kyllä silloinkin ihminen voi pelätä, vaikka Jumala vakuuttaa Raamatussa 365 kertaa, ”älä pelkää!” Jumalan vakuutus on kuitenkin totta. Jeesuksen seuraajalla ei tule pelon hallita elämää. Tällainen ihminen voi Jumalan ilmoituksesta eli Raamatusta ymmärtää, että maailma on juuri siinä syöksykierteessä niin kuin sen tuleekin olla. ”Tämä maailma on talletettu tulelle” sanoo Raamattu (2.Piet.3:7)

Tärkeintä tänäkin armon vuonna on evankeliumi Jeesuksen Kristuksen sovitustyöstä. Sen vastaanottaminen tuo pelastuksen tästä tuhoutuvasta maailmasta ja ennen kaikkea ikuisesta kadotuksesta, joka odottaa kaikkia Jumalan kieltäjiä. Evankeliumi on sanoma voitosta ja se on ennen kaikkea ilon asia. Ei ole tarvetta tuhoutua tämän maailman mukana. Ei ole tarvetta pelätä, vaikka mikä asia kohtaa tässä elämässä. Jumala on luvannut antaa voiman Jeesuksessa jokaiselle, joka hänet ottaa vastaan. Se kantaa tässä elämässä ja myös tämän elämän yli sinne uuteen maailmaan, jonka Jumala tulee luomaan.

4.1.2017, Jarmo Moisio