Suolahden Vapaaseurakunta

Tahdomme elää lähellä Jumalaa ja lähellä ihmistä

Kasvun ihme

Vaimoni on laittanut siemeniä kasvamaan pieniin turveruukkuihin. Odotamme niistä erilaisia hyötykasveja laitettavaksi kasvimaalle keväällä. Jännittyneenä olemme katselleet päivittäin, että pilkistääkö tumman mullan seasta jotain vihreää?

Vihreää nähdessämme huudahdamme ilosta: ”nyt näkyy!” Niin se on, kun istutat siemenen mustaan multaan, voit vain kastella ja odottaa. Mullan alla tapahtuu ihme, kasvun ihme! Näkyvä osa on se mistä osaamme iloita koska tiedämme, että itäminen on onnistunut. Mieleemme sitten tulee jo se lopullinen tuote, josta saamme nauttia tietäen, että se on terveellistä ja hyvää meidän kehollemme.

 

Tällainen siemenestä kasvaminen on hyvin Raamatullinen esimerkki. Jeesus käytti vertauksissaan viljelyksestä tuttuja esimerkkejä. Huomio on enemmän maaperän laadussa, kuin siemenessä. Evankeliumin siemen on itsessään täydellinen ja saa muutoksen ja kasvun aikaan. Kaikki riippuu maaperästä mihin se istutetaan. Maaperän tulee olla muokattua ja ravittua. Ihminen ja vaikkapa sitä kautta, myös seurakunta on tuota maaperää. Jumala on maaperän muokkaaja. Vain hän voi muokata ihmistä ja seurakuntaa niin, että hän/se voi olla kasvua tuottava.

 

Mitä se kasvu sitten on? Jumala haluaa ihmisen ja seurakunnan kasvavan käyttökelpoiseksi ja elinvoimaiseksi työmieheksi/naiseksi ja työkaluksi Jumalan valtakunnan elonkorjuuseen. Jumalalla on missio, joka koskee koko maailmaa: saada evankeliumi kaikille kansanryhmille ja kielille ennen kuin tämä maailma kokee loppunsa. Jumalan valinta on käyttää tässä ihmistä/seurakuntaa. Hän on kuitenkin Pyhän Hengen kautta se voiman ja kyvyn antaja tähän tehtävään. Antaudutaan muokattavaksi meidän puutarhurillemme Jumalalle ja annetaan hänen kasvattaa meissä sitä kasvua, josta hän iloitsee. Saamme myös itse kokea miten on parasta olla Jumalan tahdossa ja huolenpidossa!

Jarmo Moisio