Suolahden Vapaaseurakunta

Tahdomme elää lähellä Jumalaa ja lähellä ihmistä

Elämämme lyhyys

Olemme tulleet vuoden alusta jo ensimmäisen kuukauden puoleen väliin. Elämme niin sanottua talven selkää. Helmikuu vielä on suoranainen talvi kuukausi. ”Maaliskuu jo maita näyttää” on sanonta, joka kertoo, että kevät koittaa pian.

Me ihmiset mielellämme seuraamme ajan kulua ja aina odotamme jotakin muutosta. Joskus se mitä odotetaan on vielä kuukausien päässä. Tällaisessa odotuksessa voi käydä niin, että unohtaa elää päivää, jossa sillä hetkellä on. Yhdellä päivällä on suuri merkitys, eikä oikeastaan kannattaisi elää liikaa tulevaisuudessa, vaan juuri siinä hetkessä missä elää.

 

Raamattu kehottaa meitä Jumalan miehen Mooseksen rukouksen kautta laskemaan päivämme oikein. (Ps.90:12 Vt-33 käännös).elämämme täällä maan päällä on lyhyt. Sen tähden on tärkeää miettiä miten elää yhden päivän? Miten käyttää se aika, joka on annettu? Psalmia kun lukee eteen päin käy selväksi, että viisas sydän, joka on pyyntönä, on sellainen, joka etsii Jumalan läsnäoloa jokaiseen päivään. Heti aamulla herätessä on syytä sulkeutua Jumalan armoon. Viisautta on myös pyytää kaikkiin askareisiin Jumalan siunausta ja hänen hyväksyntää. Nukkumaan mennessä on hyvä kiittää Jumalaa kuluneesta päivästä ja pyytää Hänen siunausta yöhön.

 

Kuulostaako raskaalta? Ei sen sitä pitäisi olla. Se on elämäntapa, johon Jumalan oman tulisi harjaantua. Otammehan joka päivä läheisemme huomioon ja annamme heille aikaamme. Miksi emme huomioisi Jumalaa, joka on elämän meille lahjoittanut? Kaiken lisäksi Jumala hyvin mielellään haluaa olla elämässämme mukana. Hän haluaa olla sinun työpaikalla, koulussa, kotona, kauppareissulla, kaikessa missä sinä olet. Hän haluaa auttaa sinua tämän elämän läpi niin, että kerran saat olla siellä mihin hän on valmistanut sinulle ja minulle ikuisen kodin.

 

Siunattua vuoden alkua Jumalan kanssa!