Suolahden Vapaaseurakunta

Tahdomme elää lähellä Jumalaa ja lähellä ihmistä

Luulo ei ole tiedon väärti

Elämme hyvin nopean ja jopa agressiivisen viestimisen aikaa. Tähän törmää usein sosiaalisessa mediassa, jossa viestittelyn kiivaus on tuonut eteen väärinymmärrysten suon. Usein saatamme luulla jonkun hyvin suppeankin viestittelyn perusteella asian paljon suuremmaksi kuin alun perin viestittäjä on sen tarkoittanut.

Nykyään lähettelemme ”emoji” kuvakkeita, joissa me kerromme mielentilastamme tai suhtautumisestamme johonkin asiaan. Auta armias, jos lähetämme väärän emojin väärään paikkaan. Esim, joku kertoo läheisen kuolemasta ja toinen laittaa hymynaaman vahingossa kun oli tarkoitus laittaa kyynelehtivä emoji! Hyvä, jos virheen huomaa ja hymynaaman voi vaihtaa, mutta jos se jää vahingossa viestittämään täysin päinvastaista kuin mitä olis tarkoitus, vahinko on jo tapahtunut.

Olisiko meidän syytä suhtautua hieman varauksellisemmin emojeihin? Ehkäpä emoji ei aina kerro sen lähettäjän tarkoituksesta ja ei aina todellakaan kerro lähettäjän vakaumuksesta. Miten ylipäänsä suhtaudumme uutisiin joita jatkuvasti kuulemme? Voimmeko luottaa siihen, että uutistoimituksen takana ei ole jotain agendaa jonka perusteella uutisia valitaan ihmisille kerrottavaksi?

Törmäämme usein keskusteluissa ”faktoihin” jotka on otettu kuulopuheen perusteella joistakin asioista ja niitä on jaettu yleisenä totuutena. Usein näin käy kun tulee puhe esim. Jeesuksen Kristuksen elämästä kuolemasta ja ylösnoesemuksesta. Tai vaikka ihan Raamatun pätevyydestä Jumalan ilmoituksena ihmisille. Hyvin usein kuulee sen, että Raamattu on paimentolaisten sepityksiä, joita ei kukaan nykyään elävä vakavasti ota.

Nykyään elävä, joka elää hetkisen tiedonkulun armoilla ja uskoo kaiken mitä ”turvalliset” uutiset kertovat ei aina jaksa ottaa asioista selvää. On olemassa kuitenkin totuus, jonka jokainen etsivä löytää. Jumala itse haluaa puhua sanansa kautta ihan nykyajan hektiselle ihmiselle. Se vaatii vaan ihmiseltä pysähtymisen ja halun löytää totuus. Tämä totuus on johdattanut ihmisiä jo tuhansia vuosia ja se johdattaa edelleen.

Seurakunta seisoo Jumalan totuuden varassa. Se ei valitse totuutta sen perusteella mikä on yhteiskunnan vallitseva ymmärrys asioihin. Seurakunta peilaa kaikki Raamatun kautta ja päättää sen perusteella mikä on oikein ja mikä väärin.

Jarmo Moisio