Suolahden Vapaaseurakunta

Tahdomme elää lähellä Jumalaa ja lähellä ihmistä

Pastorilta

Ihmisoikeuskysymys

Tämä on asia, joka nostetaan hyvin herkästi esiin. Maailmassa on paljon maita, joissa ihmisoikeuksia poljetaan räikeästi. Ei ole oikeutta harjoittaa uskontoaan vapaasti. Ei ole oikeutta terveydenhoitoon, ei koulutukseen, ei lapseuteen, ei välttämättä edes päivittäiseen ruokaan ja puhtaaseen veteen. Jossakin ei ole edes oikeutta omaan kehoonsa vaan se kaupataan jollekin toiselle käytettäväksi.

Lue lisää: Ihmisoikeuskysymys

Kasvun ihme

Vaimoni on laittanut siemeniä kasvamaan pieniin turveruukkuihin. Odotamme niistä erilaisia hyötykasveja laitettavaksi kasvimaalle keväällä. Jännittyneenä olemme katselleet päivittäin, että pilkistääkö tumman mullan seasta jotain vihreää?

Lue lisää: Kasvun ihme

Tiedättehän tämän ajan

Kun luemme evankeliumia Matteuksen mukaan, tapaamme 16 luvun alussa fariseukset ja saddukeukset kiusaamassa Jeesusta. He pyysivät häntä näyttämään heille merkin taivaasta. Heille Jeesus sanoi: "Illalla te sanotte: 'Tulee kaunis ilma, kun taivas ruskottaa', ja aamulla: 'Tänään tulee ruma ilma, sillä taivas on synkän ruskottava.' Taivasta te kyllä osaatte lukea, mutta ette aikojen merkkejä. Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki."

Lue lisää: Tiedättehän tämän ajan

Saitteko Pyhän Hengen?

Saitteko Pyhän Hengen, kun tulitte uskoon? Tämän kysymyksen esitti Paavali Efesossa kolmannella lähetysmatkallaan. Kuulijat tunnustivat rehellisesti: "Emme me ole kuulleetkaan mistään Pyhästä Hengestä." Tämän päivän länsimaalainen ei heti tunnusta tietämättömyyttään näinkään visaisen kysymyksen esittäjälle.

Lue lisää: Saitteko Pyhän Hengen?